Yleinen

Kolmekymppinen – takana on luja putki leffavuosien

By 15.8.2023 No Comments

 

30. Blue Sea Film Festival tarjoaa jälleen laatuelokuvia ja kokoaa Raumalle elokuva-alan kirkkaimmat tähdet 17.-20. elokuuta 2023. Bluukkareiden historia on koottu niin kirjan kuin näyttelyn muotoon.

****

30-vuotisen historian havina on esillä Sepän talolla juhlanäyttelyssä, jonka avajaisia vietetään keskiviikkona 16.8. kello 18.00. Jokainen on tervetullut avajaisiin.

Näyttely on avoinna festivaalien ajan torstaista sunnuntaihin kello 14-18.

Kun Blue Sea Film Festival 30 vuotta sitten tuli osaksi suomalaista elokuvakenttää, mahtoiko kukaan ajatella, että siitä tulisi yksi suomalaisen elokuvakentän kestomenestyjistä, joka vuosi toisensa jälkeen houkuttelee kävijöitä Raumalle niin elokuvataivaan tähdistä aina festivaalikävijöihin.

Mari Rantasila totesi muutama vuosi sitten osuvasti: “Suomen sympaattisin ja lämminhenkisin elokuvafestivaali puolustaa tärkeää paikkaansa suurempien festivaalien rinnalla. Rauman elokuvafestivaali on tekijälle aina ammatillisesti voimaannuttava ja sydäntä lämmittävä kokemus.”

— Rantasilan lausumiset pitävät yhä paikkansa ja yritämme ne vuosi toisensa jälkeen aina lunastaa. Hienointa tietysti on, että olemme siihen pystyneet, joista iso kiitos tekijöille, talkooväelle ja ennen kaikkea kävijöille. Festivaalin tekevät aina ihmiset, kertoo Rauman elokuvakerho ry:n puheenjohtaja Merja Valkoja.

Juhlanäyttelyssä on esillä kaikkien vuosien käsiohjelmat ja julisteet sekä valokuvia vuosien varrelta. Lisäksi tuotantoryhmä on koonnut festivaalireliikkejä, joita pääsee myös katsomaan, joten on mahdollista kurkistaa elokuvafestivaalin kulisseihin.