RAUMAN ELOKUVAKERHO RY

Rauman Elokuvakerho ry perustettiin vuonna 1969 Rauman Kansalaisopiston yhteyteen. Elokuvakerhon 25-vuotisen taipaleen kunniaksi päätettiin pitää ensimmäiset elokuvafestivaalit Raumalla vuonna 1994.

Ensimmäinen Kampela, elokuvakulttuurin hyväksi tehdystä työstä, jaettiin elokuvajuhlien yhteydessä. Sen sai Kino-Rauma eli elokuvateatterinpitäjät Anja Aalto ja Raimo Pyhältö.

Ensimmäiset vuodet elokuvajuhlia juhlittiin Nätsin teltassa Söömannin pihalla,  juhlien kasvaessa siirryttiin entistä suurempaan teltaan Rauman Taidemuseon pihalle. Nykyään festivaalikeskus sijaitsee Ravintola Amarillon terassilla kaupungin keskustassa elokuvateatteri Iso-Hannua vastapäätä.

Blue Sea Film Festival on Rauman Elokuvakerhon näkyvin käyntikortti. Kerran vuodessa, elokuussa elokuvajuhlat kokoaa yleisön ja tekijät yhteen nauttimaan, keskustelemaan ja rentoutumaan hyvien elokuvien pariin.

Festivaalin ohjelmistosta löytyy laaja kirjo erilaisia elokuvia; fiktioista ajankohtaisiin dokumentteihin, lyhytelokuvaa animaatioista Baltic Herring–kilpailuteoksiin, lapsille ja aikuisille. Elokuvan rakastajat nauttivat mahdollisuudesta nähdä laadukkaita pohjoismaisia elokuvia mm Norjasta, Ruotsista ja Tanskasta, lisättynä kiinnostavalla eurooppalaisella  tarjonnalla.

Merja Valkoja

Elokuvakerhon hallituksen puheenjohtaja

Merja, elokuvakerhon puheenjohtaja, sympaattinen tehopakkaus. Merja pitää hellällä ``äidin`` otteellaan Elokuvakerhon hallituksesta hyvää huolta. Tämä monitoimi nainen on ollut mukana järjestämässä juhlia alusta alkaen. Merja hoitaa tiedottamisen, pitää huolta yhteistyökumppaneista ja sidosryhmistä. Hänellä pysyvät langat käsissä ympäri vuoden.

Hannu Müller

Rahastonhoitaja

Timo Metsäjoki

Hallituksen varapuheenjohtaja

Eurajokelaislähtöinen Timo vaikuttaa tällähetkellä Rovaniemellä. Hän on kulttuurin moniottelija ja moni tunteekin hänet satakuntalaisten teatterien näyttämöltä. Timo kokoaa festivaalien oheisohjelman. Joka vuosi elokuvajuhlien yleisö voi nauttia yön pikku tunneille asti, aistikkaasta ja monivivahteisesta iltaohjelmasta festivaalikeskus Amarillon terassilla.

Tarmo Hotanen

Hallituksen jäsen

Tarmo on Rauman Elokuvaajien puheenjohtaja ja Rauman Elokuvakerhon varapuheenjohtaja. Hän on Baltic Herring lyhytelokuva kilpailun koordinaattori. Tarmo on velho, guru joka loihtii vuosi toisensa jälkeen elokuvajuhlien mielenkiintoisen ohjelmiston.

Merja Kauppi

Hallituksen sihteeri

Merja Kauppi on pitkänlinjan leffafestarien talkoolainen ja tuttu näky elokuvajuhlien infossa. Vuonna 2024 hän aloittaa hallituksen sihteerinä.

Niina Nordvall

hallituksen jäsen

Niina palasi muutaman vuoden tauon jälkeen mukaan festivaali teamiin. Festivaalin markkinointi ja asiakaspalvelu sujuu vuosien kokemuksella. Myös muut käytännönasiat sujuvat ripeästi. Hihat kääritään siellä missä apua tarvitaan.

Timo Ali-Hokka

Hallituksen jäsen

Timbe on Blue Sea Film Festivalien sekatyämiäs. Hän on ollut mukana järjestämässä juhlia alusta asti, lukuunottamatta muutamaa välivuotta. Timbe häärää juhlien aikana siellä missä apuja tarvitaan. Häneltä hoituvat mallikkaasti elokuvien ja vieraiden esittelyt.

Kaija Ruoste

Hallituksen jäsen

Kaija on leffajuhlien vierasvastaava, sympaattinen konkari joka ottaa elokuvajuhlien vieraat huomaansa. Hän pitää vieraista erityisen hyvä huolta ja nämä palaavatkin vuosi toisensa jälkeen leffajuhlille. Kaija ohjaa, opastaa ja neuvoo kaikessa tarvittavassa, hän antaa selviytymispaketin ja vinkit miten selvitä kolmipäiväisistä festareita.

Tiina Ojansuu

Hallituksen jäsen

Tiina ``the master`` of talkoolaiset. Tämä energinen tehopakkaus on luotsannut talkoolaisia jo monen vuoden ajan. Tiina opastaa ja ohjaa elokuvajuhlien aikana näitä ihania vapaaehtoisia, jotka joka vuosi rientävät auttamaan elokuvajuhlien käytännönjärjestelyissä. Talkoolaiset ovat korvaamaton apu ja lisäkädet, joita tarvitaan kolmipäiväisten festareiden läpiviemiseksi.

Leena Uusitalo

Hallituksen jäsen

Ihana taiteilijasielu Leena on elokuvajuhlien sisustaja, ompelija, kodinhengetär. Hän loihtii joka vuosi kankaista mitä ihanampia rekvisiittoja juhlille. Oli kyseessä sitten tolpan päällyste, esiliina tai suikka. Leena hoitaa, hoivaa, huolehtii ja kuuntelee.