FESTIVAALIKESKUS AMARILLON TERASSI

 

LA 19.08.2023

klo 12.00 saksalainen elokuva,  vieraana professori Hannu Salmi, Turun yliopisto

klo 14.30 Tuhansien tarinoiden Raumanmeri, kirjailija Tapio Koivukari,
ammattiluontokuvaaja Raimo Sundelin, Rauman merimuseon johtaja Anna
Meronen. Keskustelua, kuin paattia merellä, vie eteenpäin Eurajoensalmen
kasvatti Timo Metsäjoki.

klo 16.00 Elokuvajuhlien lumo, näistä ja muista asioista selkoa tekevät dokumentaristi, ELKE ry:n pj. Jouko
Aaltonen, ohjaaja Anna Eriksson, Kokkolan Kinojuhlien toiminnanjohtaja
Kaisa Kukkola sekä Bluukkareiden Tarmo Hotanen

 

Elokuvajuhlien lumo

Mistä on elokuvajuhlat oikein tehty? Mikä merkitys elokuvafestivaaleilla on elokuvantekijöille? Millä tavalla festivaalit eroavat toisistaan ja mitä kaikkea elokuvafestivaali voi oikeastaan olla? 

Näistä ja monista muista asioista filmijuhlien ympärillä selkoa tekevät muun muassa  dokumentaristi Jouko Aaltonen, taiteilija Anna Eriksson sekä elokuva-alan moniosaaja Kaisa Kukkola.

 

Tuhansien tarinoiden Raumanmeri

Niin monta tarinaa – elokuvakankaille päätynyt liian harva. Millaisia tarinoita raumalainen merihistoria pitää sisällään ja olisiko niissä aineksia elokuviksi? Mikä Raumanmerestä tekee omanlaisensa kulttuurin kehdon? Mitä meri Raumalla oikeastaan merkitsee? 

Rakkauttaan Raumanmereen tunnustavat: kirjailija Tapio Koivukari, ammattiluontokuvaaja Raimo Sundelin, Rauman merimuseon johtaja Anna Meronen. Keskustelua, kuin paattia merellä vie eteenpäin Eurajoensalmen kasvatti Timo Metsäjoki.

 

Saksalainen elokuva

Bluukkareiden vuoden 2023 teemamaa on Saksa. Millaista on saksalainen elokuva ja erottuuko se jotenkin omanlaisenaan muista? Saksalaisen elokuvan kulttuurihistoriaan sukelletaan toden teolla, kun kulttuurihistorian professori Hannu Salmi Turun yliopistosta tekee aiheesta selkoa yhdessä Bluukkarijengin elokuvatieteen maisterin Tarmo Hotasen kanssa.

Tapio Koivukari


Timo Metsäjoki


Anna Meronen


Raimo Sundelin


Kaisa Kukkola


Anna Eriksson


Jouko Aaltonen