Yleinen

30. Blue Sea Film Festival tarjoaa jälleen laatuelokuvia ja kokoaa Raumalle elokuva-alan kirkkaimmat tähdet 17.-20. elokuuta 2023

By 28.6.2023 No Comments

30. Blue Sea Film Festival tarjoaa jälleen laatuelokuvia ja kokoaa Raumalle elokuva-alan kirkkaimmat tähdet 17.-20. elokuuta 2023

ELOKUVANTEKIJÖITÄ SAAPUU RAUMALLE

Festivaalin vieraaksi ovat lupautuneet muun muassa ohjaaja ja näyttelijä Anna Eriksson elokuvasta W, kotimaisen scifi-elokuvan Aikamies ohjaaja Samppa Batal, kansainvälisen suurtuotannon Veden vartijan ohjaaja Saara Saarela sekä Kikka!-elokuvan ohjaaja Anna Paavilainen.

Laitapuolen hyökkääjä -elokuvan myötä Lukko-kaupunki Raumalle saapuvat pääosan esittäjä Severi Saarinen, ohjaaja Aleksi Mäkelä ja tuottaja Rimbo Salomaa. Viimeksi mainittu on myös lasten suosikkielokuvan Risto Räppääjä ja villi kone tuottaja, ja toiveissa on nähdä Raumalla myös itse Risto Räppääjä ja kaverinsa eli lapsinäyttelijät Otso Törmälä ja Meri Lahikainen.

Bluukkareiden vieraslistalta löytyy myös tuoreita Jussi-voittajia: Sara Melleri palkittiin parhaan pääosan Jussilla roolistaan elokuvassa Kikka! ja Kuplan Stella Leppikorpi voitti parhaan näyttelijätulokkaan Jussin. Cannesissa 2022 palkitun Metsurin tarinan ohjaaja Mikko Myllylahti ja pääosan esittäjä Jarkko Niemi ovat niinikään tulossa Raumalle 30-vuotisjuhlafestivaaleille.

Festivaalin dokumenttisarjan ohjaajista Bluukkareiden vieraaksi saapuvat Miten korjata maailma -dokumentin ohjaaja Jouko Aaltonen, samoin Monica in the South Seas -dokumentin toinen ohjaaja Sami van Ingen.