Yleinen

Raumalta kajahtaa jälleen – 28. Blue Sea Film Festival 19. – 22.8.2021

By 1.3.2021 kesäkuu 3rd, 2021 No Comments

Raumalta kajahtaa jälleen – 28. Blue Sea Film Festival 19. – 22.8.2021

Raumalta kajahtaa jälleen, kun Sinisen meren elokuvajuhlia vietetään perinteisesti elokuun kolmas viikonloppu. Koronapandemian aikana kaikki ovat olleet uuden edessä ja tapahtumakenttä on todellisen myllerryksen keskellä. Elokuva-ala on ollut tämän ajan keskellä myös suurien haasteiden edessä. Ensi-illat ovat siirtyneet ja tuotantoja on ollut haastava viedä eteenpäin.

Vaikka tapahtuma-alaa on tämän ajan keskellä parjattu, on festivaalin taustalla oleva Rauman elokuvakerho ry, vain suoristanut paperinsa ja oikonut rypyt, josta tämän vuoden ilme osaltaan kertoo. Ilmeen takana on viime vuoden tapaan graafinen suunnittelija Petteri Voutilainen.

”Vaikka tapahtuma-alaa parjataan, lytätään ja pahimmillaan toiminta tehdään mahdottomaksi, niin olemme suoristaneet paperit ja olemme valmiita löytämään vaihtoehtoja turvallisen tapahtuman läpi viemiseksi. Vuoden 2020 elokuvajuhlat ovat oiva esimerkki tästä, kun elokuvia katsottiin mm. drive-innissä ja puistossa. Turvavälit pysyvät kunnossa ja silti voidaan nauttia elokuvista, vaikkakin hieman eri tavalla kuin ennen. Vastuu tässä on erityisesti meillä ihmisillä itsellämme. Me festivaaliorganisaationa pyrimme mahdollistamaan elokuvataiteesta nauttimisen turvallisesti.” -Timo Metsäjoki, osatuottaja

Vuonna 2021 festivaalin ytimessä olevat elementit tulevat säilymään: elokuvia kaikkien makuun ja kaikille ikäryhmille; lyhytelokuvakilpailu Baltic Herring; Kampela-palkinto elokuvakulttuurin hyväksi tehdystä työstä; ja elokuvantekijöitä kertomassa leffoistaan. Missä muodossa nämä kaikki vielä tapahtumat on auki, mutta tuotantotyö on hyvässä vauhdissa. Ohjelmisto ja oheistapahtumat ovat olleet aina poikkitaiteellisia, ja tästä aiomme yhä pitää kiinni. Elokuvien oheen on siis tarjolla (mahdollisuuksien ja korkonatilanteen mukaan) myös esittävää taidetta. Tiedotamme ohjelmistosta kevään aikana erikseen.

Tehdään yhdessä elokuvajuhlat myös vuonna 2021, mutta turvallisesti!