Yleinen

Rakkautta & Anarkiaa-kiertue tulee Raumalle

By 11.10.2021 maaliskuu 7th, 2022 No Comments

 

Blue Sea Film Festival esittää uusia pohjoismaisia elokuvia osana Rakkautta & Anarkiaa-kiertue -ohjelmaa.

Elokuvat esitetään Iso-Hannussa syksyn ja alkuvuoden aikana joka kuukauden toinen torstai.

Ohjelmistossa kolme Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinto-ehdokasta 2021.

Islantilainen Alma kysyy mitä ihminen on ilman muistiaan. Kylmällä logiikalla toimiva ihmisen varjo, elokuva vastaa. Nimihenkilö on tuomittu puolisonsa murhasta, jota hän ei kuitenkaan muista tehneensä. Lapsuuden trauma on vienyt Alman muistin ja puhekyvyn. Hänen mielensä on murtunut. Nyt hän elää psykiatrisessa vankisairaalassa – tai jos hän saisi päättää, hän ei enää eläisi. Tämä ei kuitenkaan ole Alman loppu. Yllättävä uutinen saa hänet taas janoamaan elämää. Ja kostoa.

Norjalainen Gunda-elokuvasta tuli sensaatio, joka on kahminut palkintoja ympäri maailmaa. Elokuva on mustavalkoinen, ilman dialogia ja kertoo maatilan eläimistä. Ohjaaja Viktor Kossakovsky on kertonut Gundan olevan elokuva, jonka on aina halunnut tehdä. Elokuva osoittaa meille, kuinka sokeutuneita ihmisiä olemme eläinten tunteille, tarpeille ja rakkaudelle. Elokuva antaa äänen heille, joiden ääntä emme normaalisti kuule.

Suomalainen Ensilumi kertoo suomalaisessa vastaanottokeskuksessa asuvasta perheestä.  Ohjaaja Hamy Ramezan kuvaa perhe-elämää intiimillä herkkyydellä, joka yhtä aikaa lämmittää ja ravistelee. Taianomaisesti kuvatun tarinan näyttelijät ovat kuin aitoja ihmisiä. Elokuva osoittaa vaivihkaa ne pienet erot, jotka tekevät turvapaikanhakijoiden tutulta tuntuvasta arjesta niin perin pohjin erilaisen.

Palkintoehdokkaiden lisäksi kiertue-ohjelmassa on kaksi uutta norjalaista elokuvaa.

Gritt on hienovarainen satiiri, antiteesi muotokuville suurista taiteilijaneroista. Elokuvan nimihenkilö lähti nuorempana kotimaastaan Norjasta tavoittelemaan tähteyttä maailmalle, mutta joutui palamaan maitojunalla kotiin. Nyt Gritt on performanssitaiteilija, joka suunnittelee koko Oslon valloittavaa kollektiiviteosta. Ohjaaja Itonje Soimer Guttormsen on itsekin työskennellyt performanssin parissa ja elokuvassa hän tavoittaa terävästi taidemaailman huvittavat ja toisaalta raadolliset puolet.

Hello World-elokuvassa seurataan norjalaisten nuorten elämää kolmen vuoden ajan. Dokumenttia kannattelee ilon ja optimismin pohjavire, sillä vaikeuksista huolimatta nuorten elämässä suurinta riemua ei tuo muiden hyväksyntä, vaan ennen kaikkea mahdollisuus olla tyytyväinen ja rakastaa myös itseään.

Elokuvat esitetään elokuvateatteri Iso-Hannussa, 2-salissa joka kuukauden toinen torstai:

Gritt – to 14.10.2021 klo 18.00

Alma – to 11.11.2021 klo 18.00

Gunda – to 9.12.2021 klo 18.00

Ensilumi – to 13.1.2022 klo 18.00

Hello World – to 10.2.2022 klo 18.00

Liput 8 e.