Yhteystiedot: Rauman Elokuvaajat ry.

Yhdistyksen historia

Raumalaiset harraste-elokuvaajat päättivät vuonna 1965 perustaa yhdistyksen. Sen nimeksi tuli Raumanmeren Kaitaelokuvaajat ja ensimmäiseksi puheenjohtajaksi arkkitehti Reino Joukamo.

Vuonna 2005 yhdistys, jonka nimi matkan aikana on lyhentynyt Rauman Elokuvaajiksi, täytti 40 vuotta. Toimintaan ovat kuuluneet monien kilpailujen järjestelyt ja yhteiskokoontumiset varsinkin Tampereen ja Turun harraste-elokuvaajien kesken. Koska Rauman Elokuvaajat ry on elokuvan tekijäyhdistys, monta yhteistyöelokuvaa on saatu aikaan. Merkittävimmät tuotannot olivat Rauman 540-juhlavuoden elokuva, PM –katumaratonista kertova dokumentti, osallistuminen raumalaiselokuvien valmistamiseen TV2:lle ja ensimmäisen kaapeliTV-ohjelman valmistaminen Raumalle.

Vuonna 1987 Raumalla lähetettiin ensimmäinen paikallinen TV-lähetys. Ohjelman valmisti Rauman Elokuvaajat. Ohjelma, jonka pituus oli 40 min. sisälsi mm. Hannu Heinon hauskat raumankieliset uutiset.

Vuodesta 1994 alkaen Rauman Elokuvaajat on järjestänyt Sinisen Meren elokuvajuhlien yhteydessä (Blue Sea Film Festival ) Baltic Herring- nimisen elokuvakilpailun, johon voivat osallistua kaikkien Itämeren maiden harraste-elokuvaajat.

Elokuvaajat ry:n hallitukseen kuuluvat:

pj. Tarmo Hotanen
Kaija Ruoste
Kanerva Kuisma
Mikko Lehtonen
Marko moisander
Marko Kuusenoja