Ohjelma: CinEd-koulutus

Uusia välineitä elokuvakasvatuksen työkalupakkiin:
Tervetuloa CinEd-elokuvakasvatuskoulukseen
Rauman Sinisen Meren Elokuvajuhlille 24.8.2018!

 

Osana koulusta nähdään CinEd-elokuvakirjastoon kuuluva Alain Gomizin lyhytelokuva Pientä valoa

Aika: perjantaina 24.8.2018, klo 9 -15
Paikka: Hotelli Kalliohovin Johtokunta-kabinetti, Kalliokatu 25, 26100 Rauma
Huom. Ilmoittaudu mukaan 20.8. mennessä: info@ihmefilmi.fi Kouluttajana toimii elokuvakasvattaja, FM, Kaisa Kukkola

Tervetuloa perehtymään tapoihin sisällyttää elokuvakasvatusta omaan työhösi – olit sitten opettaja, kirjastonhoitaja, elokuvakerhon vetäjä, nuorisotyöntekijä tai muuten vaan työssäsi lasten tai nuorten kanssa tekemisissä.
CinEd on eurooppalainen elokuvakasvatushanke ja elokuvakirjasto, joka tutustuttaa 6-19 -vuotiaita lapsia ja nuoria eurooppalaisen elokuvan rikkauteen. Suomessa CinEd toimii osana IhmeFilmi ry:n toimintaa. CinEd tarjoaa kokoelman eri kielille tekstitettyjä eurooppalaisia elokuvia, niihin laaditut oppimateriaalit ja ilmaisia koulutuksia.
Koulutus tarjoaa monipuolisesti työkaluja, joilla kehitetään nuorten katsojien valmiuksia kriittiseen analyysiin, kykyä katsoa elokuvaa taiteena ja lisätään tietoa elokuvan kielestä ja tekniikoista.
Koulutuksen aikana katsomme yhdessä otteita elokuvista ja tutkimme tapoja ja mahdollisuuksia elokuvakatsojuuden kasvamiseen. Koulutus antaa hyvät eväät kaikenlaisen elokuvan katsomiselle ja tarjoaa uudenlaisia tapoja elokuvataiteen sekä erilaisten audiovisuaalisten kuvastojen kohtaamiseen. CinEd:in erityinen elokuvakasvatuksellinen lähestymistapa kutsuu luomaan yhteyksiä elokuvien välille ja soveltuu hienosti myös
uuden opetussuunnitelman päämääriin, kuten ilmiöoppimiseen ja oppiaineiden rajoja ylittävien kokonaisuuksien käsittelyyn.
CinEd -koulutus auttaa hyödyntämään IhmeFilmi ry:n Suomeen tuomaa tarjontaa laajemmin. Tällä hetkellä elokuvavalikoimasta löytyy suomeksi tekstitettynä elokuvia erityisesti yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoille mutta myös nuorempien kanssa toimiville. Elokuvat ovat lisäksi katseltavissa seitsemällä muulla eurooppalaisella kielellä (esim. ranskaksi, englanniksi, espanjaksi ja italiaksi) ja sopivat näin myös kieltenopetukseen.
Tiedustelut ja ilmoittautumiset:

info@ihmefilmi.fi
www.ihmefilmi.fi
www.cined.eu